En väldigt god och saftig brownie som passar perfekt som julkaka, men även till fikat året om! Kakan skärs i samma storlek som after eight-chokladen, vilket gör att det blir en härlig och lagom stor munsbit.
Ingredienser
3 ägg
140 g flytande margarin
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl kakaopulver
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Garnering
Ca 20 bitar After Eight
Krossade polkagrisar
Ca 20 bitar After Eight
Krossade polkagrisar
Blanda vetemjöl, kakao och salt tills du inte ser några klumpar. Vispa ägg, vaniljsocker och socker på högsta fart i ett par minuter. Sänk hastigheten och tillsätt margarin och mjölblandningen. Vispa tills det blir en klumpfri smet. Slå upp smeten i en smord form, ca 20×30 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen på 170 grader i ca 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i några minuter, lägg sedan på After Eight i ett jämnt lager och ganska tätt intill varandra. Strö över krossade polkagrisar och skär till sist kakan i bitar.