Ronja Dahls nötkaka
Jag är barnsligt förtjust i nötkaka. Jag kan äta upp halva kakan och dricka en liter mjölk till. Sen hoppar jag över middagen.

Antal portioner: 4
Ingredienser
ca 50 g (1 dl malda) hasselnötter
3 ägg
2 dl strösocker
100 g smör
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
Annons:
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mal hasselnötterna i mixer.
3. Vispa ägg och socker i en bunke till en luftig smet.
4. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och låt koka upp. Häll den heta mjölken i äggsmeten under vispning.
5. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det i bunken med äggsmeten. Blanda också ner de malda hasselnötterna.
6. Häll smeten i väl smord och bröad sockerkaksform och grädda kakan i cirka 40 minuter. Stjälp upp och låt svalna