lussebulle

Lussebullar
Hela köket doftar av nybakade lussebullar. Lussebullar med Kesella blir extra saftiga - här är receptet!
Receptet gäller för 35 st
Ingredienser
- 50 g jäst
- 100 g Arla® Svenskt Smör
- 5 dl Arla® mjölk
- 250 g Arla Köket Kesella® kvarg
- 1 g saffran
- 1 1⁄2 dl strösocker
- 1⁄2 tsk salt
- ca 17 dl vetemjöl
Garnering:
- russin
Pensling:
- 1 st ägg
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 35 bitar och baka ut enkla lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 20 min.
Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.
Tips:
Du kan även baka våra goda: Lussebullar med fullkorn