lussebulle

Lussebullar

 

Lussebullar

Hela köket doftar av nybakade lussebullar. Lussebullar med Kesella blir extra saftiga - här är receptet!

Receptet gäller för 35 st

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 5 dl Arla® mjölk
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg
  • 1 g saffran
  • 1 12 dl strösocker
  • 12 tsk salt
  • ca 17 dl vetemjöl

Garnering:

  • russin

Pensling:

  • 1 st ägg

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 35 bitar och baka ut enkla lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 20 min.

Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Tips:

Du kan även baka våra goda: Lussebullar med fullkorn

Kommentera här: