våfflor

Våfflor
Att göra egen våffelsmet är busenkelt! Här är ett grundrecept på klassisk våffelsmet med ägg i som gör våfflorna lite mer matiga. Hetta upp våffeljärnet ordentligt och smörj med smör, så lossnar våfflorna lättare.
Ingredienser
- 3 1⁄2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 st ägg
- 4 dl Arla® mjölk
- 100 g Arla® Svenskt Smör, smält
Till servering:
- 2 dl Arla® vispgrädde
Gör så här:
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt ägg och mjölk. Vispa till en jämn smet. Tillsätt det avsvalnande smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna och servera med sylt och vispad grädde.
Tips:
Våffelsmeten kan göras ett par timmar i förväg. Späd med lite mer mjölk om den blir för tjock.