mumier
4 stycken
Ingredienser
4 päron eller äpplen
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
1/2 tsk ättika
Vispa samman ingredienserna till en smidig smet med elvisp. Lägg glasyren i en spritspåse och klipp av spetsen. Täck frukten med glasyren. Ställ på galler för att torka.
Halloweenmuffins

Ingredienser
100 g margarin
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker eller Strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 msk Marsanpulver eller 1 1/2 msk potatismjöl och 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Glasyr
5 dl Dansukker Florsocker
1 msk flytande margarin
1-2 msk vatten
hushållsfärg
Jordgubbsspöken

Ingredienser
färska jordgubbar
vit choklad
1 msk äggvita
1/2 - 1 dl Dansukker Flor med chokladsmak
Idag finns det färska jordgubbar året om och det har vi använt till de här jättesöta och goda spökena.
Se till att jordgubbarna är rena och fina. Välj jordgubbar som kan stå upp eller jämna till dem. Smält chokladen över vattenbad. Håll i blomfästet på jordgubbarna och doppa dem i den smälta chokladen. Ställ på ett bakplåtspapper för att torka. Rör samman äggvita och chokladflor och fyll i en spritspåse av plast. Klipp av yttersta spetsen på påsen och spritsa ögon och mun på spökena.
Gravar

Ingredienser
150 g smör eller margarin
2 ägg
5 dl Dansukker Flor med chokladsmak
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g cashewnötter
Chokladkräm
200 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Florsocker
100 g smör eller margarin
Garnering
2 dl kokosflingor
grön hushållsfärg
mördegskakor
Smörja en långpanna 20 x 30 cm. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält matfettet och tillsätt detta samt äggen och rör till en slät smet som hälls i formen. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Låt svalna innan den stjälps upp.
Bryt sönder chokladen och blanda den i en kastrull tillsammans med grädde och florsocker. Värm på svag värme tills allt smält samman till en jämn smet. Låt svalna av innan matfettet rörs i. Bred krämen över kakan. Skär i rutor. Ställ en mördegskaka i form av en gravsten eller ett kors i ena änden av rutan. Färga kokosflingor med grön färg och strö lite av dessa som gräs på gravarna. Garnera eventuellt även med en liten pumpa gjord av marsipan eller sockerpasta.
Spindlar

Ingredienser
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Flor med chokladsmak
3 dl havregryn
2-3 msk starkt kallt kaffe
Garnering
Kokos
Dansukker Florsocker
Röd hushållsfärg
lakritssnören
Rör matfett och flor med chokladsmak poröst. Tillsätt havregryn och kaffe.
Forma till runda bollar som rullas i kokos. Forma även mindre bollar, som sätts som huvud på de kokosrullade bollarna.
Blanda ett par matskedar florsocker med någon droppe röd hushållsfärg och lite vatten och droppa som ögon på huvudet.
Skär lakritssnörena i bitar och sätt som ben på spindlarna.