0 Läs mer >>

Halloweenburgare

Halloweenburgare
4 stycken

Ingredienser

1 gul lök
500 g ox- eller blandfärs
2 msk tomatpuré
1 msk färsk oregano
2 tsk Dansukker Mörkt Muscovadorårsocker
salt, peppar
smör eller margarin
4 hamburgerbröd
8 gröna oliver
1 röd paprika


Skala, tärna och fräs löken i matfett i en stekpanna. Lägg i färsen och fräs tills denna är brun. Tillsätt tomatpuré, oregano och muscovadorårsocker. Smaka av med salt och peppar. Fördela färsblandningen på bröden. Tryck tandpetare genom 8 oliver och sätt fast två på vardera brödtopp. Skär till fyra tungor av paprikan och tryck fast i färsen.


Råttor

Råttor
cirka 25 stycken

Ingredienser

50 g jäst
3 dl kaffegrädde
3/4 dl Dansukker Strösocker
2 krm salt
2 ägg
75 g rumstempererat smör eller margarin
cirka 12 dl vetemjöl
50 halva mandlar


Smula jästen i en skål och rör ut den i lite av grädden. Tillsätt därefter resten av grädden och de övriga ingredienserna. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och forma till en rulle som skärs i 25 bitar. Forma varje degbit till en råtta (droppe) som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Tryck fast två mandlar som öron i varje råtta. Baka mitt i ugnen i 225 °C i cirka 12 minuter. Låt svalna under bakduk på galler. Gör ögon av lite glasyr och tryck fast en bit godissnöre till svans.

Råttor och Halloweenb...

0 Läs mer >>

Spindeltårta

 Spindeltårta

Ingredienser

150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk Dansukker Vaniljsocker
3 msk kakao

Glasyr
25 g smör eller margarin
2 dl Dansukker Flor med chokladsmak
1/4 dl varm mjölk
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
2 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
godis


Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.

Smält matfettet. Vispa ägg och rörsocker pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smeten. Tillsätt matfettet. Häll upp i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna i formen. Blanda samman margarin, flor med chokladsmak, varm mjölk och vaniljsocker till glasyren och bred över kakan. Vispa samman äggvitan och florsockret. Spritsa ut ett spindelnät över kakan. Gör en spindel av godis och sätt i spindelnätet.


Ögontryfflar

 Ögontryfflar

Ingredienser

200 g mörk choklad
4 msk grädde
2 dl Dansukker Florsocker
2 dl kokosflingor, gärna rostade

Garnering
200 g vit choklad
non stop
25 g mörk choklad


Smält den mörka chokladen över vattenbad. Ta bort chokladen från vattnet och rör i florsockret och grädden. Tillsätt kokosflingorna. Ställ kallt i 2 timmar.

Smält den vita chokladen över vattenbad. Forma tryffelmassan till kulor som doppas i chokladen. Låt stelna på galler. Tryck fast en non stop på varje kula. Klicka lite smält mörk choklad mitt på varje nonstop som pupill på ögat.

Ögontryfflar och Spin...

0 Läs mer >>

drakulatender

Draculabett
8 stycken

Ingredienser

2 msk Dansukker Vit Sirap
2 tsk färskpressad citronsaft
2 röda äpplen
20 skalade sötmandlar


Blanda sirap och citronsaft i ett glas. Skär ut fyra klyftor av varje äpple. Skär ut en klyfta ur varje klyfta så att det blir en öppen mun. Pensla äpplesidorna med sirapsblandningen. Dela mandlarna i mindre bitar och stick in i äpplet.

 
 

Marängspöken

 
Marängspöken

 

Ingredienser

6 äggvitor
3 dl Dansukker Strösocker
1 krm salt


Vispa äggvitorna till fast skum med elvisp på mellanhastighet. Tillsätt salt och socker och fortsätt vispa på högsta hastighet tills smeten är blank. Lägg i spritspåse och spritsa ut toppar till spöken eller till ben. Grädda mitt i ugnen på 125 grader i drygt 1 timme. Ställ på galler. Använd smält choklad eller kristyr till ögon på spökena.

drakula tender och ma...

0 Läs mer >>
Mumier
mumier
4 stycken

Ingredienser

4 päron eller äpplen
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
1/2 tsk ättika


Vispa samman ingredienserna till en smidig smet med elvisp. Lägg glasyren i en spritspåse och klipp av spetsen. Täck frukten med glasyren. Ställ på galler för att torka.

 

 

Halloweenmuffins

 Halloweenmuffins

Ingredienser

100 g margarin
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker eller Strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 msk Marsanpulver eller 1 1/2 msk potatismjöl och 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl

Glasyr
5 dl Dansukker Florsocker
1 msk flytande margarin
1-2 msk vatten
hushållsfärg

 

Jordgubbsspöken

 Jordgubbsspöken

Ingredienser

färska jordgubbar
vit choklad
1 msk äggvita
1/2 - 1 dl Dansukker Flor med chokladsmak

 

Idag finns det färska jordgubbar året om och det har vi använt till de här jättesöta och goda spökena.

Se till att jordgubbarna är rena och fina. Välj jordgubbar som kan stå upp eller jämna till dem. Smält chokladen över vattenbad. Håll i blomfästet på jordgubbarna och doppa dem i den smälta chokladen. Ställ på ett bakplåtspapper för att torka. Rör samman äggvita och chokladflor och fyll i en spritspåse av plast. Klipp av yttersta spetsen på påsen och spritsa ögon och mun på spökena.

Gravar

 Gravar

Ingredienser

150 g smör eller margarin
2 ägg
5 dl Dansukker Flor med chokladsmak
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g cashewnötter

Chokladkräm
200 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Florsocker
100 g smör eller margarin

Garnering
2 dl kokosflingor
grön hushållsfärg
mördegskakor

 

Smörja en långpanna 20 x 30 cm. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält matfettet och tillsätt detta samt äggen och rör till en slät smet som hälls i formen. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Låt svalna innan den stjälps upp.

Bryt sönder chokladen och blanda den i en kastrull tillsammans med grädde och florsocker. Värm på svag värme tills allt smält samman till en jämn smet. Låt svalna av innan matfettet rörs i. Bred krämen över kakan. Skär i rutor. Ställ en mördegskaka i form av en gravsten eller ett kors i ena änden av rutan. Färga kokosflingor med grön färg och strö lite av dessa som gräs på gravarna. Garnera eventuellt även med en liten pumpa gjord av marsipan eller sockerpasta.

 

Spindlar

 Spindlar

Ingredienser

100 g smör eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Flor med chokladsmak
3 dl havregryn
2-3 msk starkt kallt kaffe

Garnering
Kokos
Dansukker Florsocker
Röd hushållsfärg
lakritssnören

 

Rör matfett och flor med chokladsmak poröst. Tillsätt havregryn och kaffe.

Forma till runda bollar som rullas i kokos. Forma även mindre bollar, som sätts som huvud på de kokosrullade bollarna.

Blanda ett par matskedar florsocker med någon droppe röd hushållsfärg och lite vatten och droppa som ögon på huvudet.

Skär lakritssnörena i bitar och sätt som ben på spindlarna.

 

 

halloween bakelser

0 Läs mer >>

Detta behöver du:

  • 0,75 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • 125 g smör
  • 0,5 dl farinsocker
  • 0,75 dl kakao
  • 2 st ägg
  • 150 g sötmandel (skållad eller flagad spelar ingen roll)
  • 100 g choklad

Kistlock:

  • 100 g mandelmassa
  • kakao
  • 1,5 dl florsocker
  • vatten
kistbrownies.gif

Ugnstemperatur: 150oC

Gör så här:

  1. Blanda torrvarorna mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en bunke.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda i farinsockret och kakaon i det smälta smöret.
  4. Häll smörblandningen i bunken med torrvarorna och rör om.
  5. Vispa ner äggen i blandningen.
  6. Hacka sötmandeln (behövs ej om du använder flagad mandel) och hacka chokladen. Blanda i mandeln och chokladen i smeten.
  7. Häll upp i smörad form ca 25x18cm.
  8. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min.
  9. Låt svalna. Skär sedan ut små kistor. Du kan använda den här mallen:
    browniemallbotten

Kistlock- Gör så här:

  1. Skär upp mandelmassan i småbitar och lägg i en plastpåse.
  2. Häll i lite kakao i påsen (ca 0,5 tsk).
  3. Skaka påsen och knåda sedan påsen med innehåll så att mandelmassan marmoreras av kakaon.
  4. Kavla ut mandelmassan mellan bakplåtspapper till ca 2mm tjocklek.
  5. Skär ut små kistlock enligt mallen nedan: (den är lite mindre än bottenmallen)
    browniemallmandelmassalock
  6. Lägg locket ovanpå browniebotten.
  7. Blanda florsocker med lite vatten till en kristyr.
  8. Dekorera locken med små ‘spikhattar’, kors, RIP eller vad du tycker passar.

Låt smaka.

Begravningsbrownies

0 Läs mer >>

Skrämmande god tårta för alla häxor, spöken och troll...

Receptet ger

10 bitar beror på hur stor rulltårla man anvender

Ingredienser & Gör så här

  • 1 Färdigköpt eller hembakad rulltårta med valfri fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g hallon
  • 250 g Ljusgrön sockerpasta
  • 1 st Pingvinstång
  • 1 Dr Oetker grön hushållsfärg

Gör så här

  1. Vispa grädden till styvt skum, blanda ned hallon och rör till en ljusröd massa.

  2. Täck rulltårtan med hallongrädde

  3. Kavla sockerpastan tunt och skär till en bit som täcker rulltårtan, det gör inte så mycket om det blir lite ruffa kanter, fyll eventuellt på med mer hallongrädde för att fylla ut "svansskinnet"

  4. Dela Pingvinstången i två delar och tryck in en i varje ände (det ska föreställa en benpipa)

  5. Forma fenor av överbliven sockerpasta och fäst genom att skära skåror i svansen

  6. Måla fjäll med hushållsfärg (använd tunn pensel)

Draksvanstårta

0 Läs mer >>

Perfekta kalasmaten när man samlat ett gäng spöken och trollkarlar till middag

Receptet ger

24 st ganska små piroger

Ingredienser & Gör så här

  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 st ägg Ett i degen, ett att pensla med
  • 16 dl vetemjöl
  • 300 g Blandfärs stekt med en påse Tacokrydda
  • 48 st linfrön Dekoration som kan uteslutas

Gör så här

  1. Köttfärsen ska vara färdigtillagad med tacokrydda innan pirogerna påbörjas.

  2. Smält smör i en kastrull, häll i mjölk och vatten, värm till 37 grader och dra av från plattan. 

  3. Smula ned jäst i en skål, häll på vätskan och rör i salt. 

  4. Vispa upp ena ägget och blanda ner i vätskan.

  5. Häll i mjölet, lite i taget och rör till en smidig deg.

  6. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

  7. Sätt ugnen på 200 grader

  8. Knåda igenom degen, dela i 25 bitar (en bit ska sparas till dekoration), kavla ut till 24 rundlar, lägg på köttfärs, nyp ihop kanterna och låt jäsa i 15 minuter på plåten.
    Kavla ut den sista degbiten och ta ut fladdermöss (eller annan form) med kakutstickare.
    Pensla pirogerna med uppvispat ägg, lägg på en fladdermus på varje pirog och fäst linfrön som ögon med hjälp av lite kallt vatten på pensel.
    Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
    Kan serveras varma eller kalla, går bra att frysa in. 

Fladdermuspiroger

0 Läs mer >>

Små delikata marängkakor med mandelsmak, serverade med en hjortrontryffel.

Receptet ger

ca 14 st

Ingredienser & Gör så här

  • Macarons
  • 2 st äggvitor
  • 75 g mandelmjöl
  • 75 g florsocker
  • 15 g strösocker
  • 7 droppar mandelessens
  • karamellfärg
  • 75 g strösocker
  • 25 g vatten
  • Hjortrontryffel
  • 125 g vit choklad
  • 50 g hjortron frysta tinade, eller färska
  • 2 msk grädde
  • ev karamellfärg

Gör så här

  1. Börja med att väga upp alla ingredienser till dina macarons.

  2. Sikta mandelmjöl och florsocker tillsammans genom en sil så det blandas fint i en bunke. Blanda ner 1 äggvita, lite mandelessens för att förhöja smaken och några droppar valfri karamellfärg. För att färga macaronsen orangea använde jag röd pastafärg från Rainbow Dust och gul pastafärg från Wilton. Jag hade nämligen ingen orange färg.

  3. Vispa upp den andra äggvitan och blanda stegvis ner 15 g socker tills det blivit en slät maräng.

  4. Blanda 75 g socker och 25 g vatten till en sockerlag. Koka upp i en kastrull med tjock botten. När lagen nått 118 grader skall den snabbt hällas ner i marängen, i en fin stråle. Rör därefter marängen tills den blivit helt kall. Känn med handen utanpå bunken.

  5. Lyft ner marängen i mandelblandningen tills det blandats helt. Rör inte för mycket, och inte för lite. Smeten ska vara lavaliknande, då är den perfekt.

  6. Spritsa ut macarons på ett bakplåtspapper, stora som 5-kronor ungefär, eventuellt något större. Låt dem vila en timme på pappret, och grädda dem sedan i 10 min i 150 grader. Låt svalna.

  7. Gör din hjortrontryffel,

    Koka upp hjortronen, och sila av fröna. Smält försiktigt den vita chokladen. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör ner hjortronsåsen i tryffeln. Låt blandningen svalna, och spritsa därefter på undersidan av en macaronhalva, och para ihop den med en annan halva.

  8. För att måla ansikten på dina macarons behövs en penna med ätbar färg, alternativt svart karamellfärg och en pensel. Låt fantastin flöda och måla små pumpaansikten på kakorna för att skapa en häftig effekt inför Halloween.

  9. Lycka till! /Suzanne

Hjortronmacarons till...

0 Läs mer >>

Perfekta till Halloween!!!

Receptet ger

ca 12-15 st

Ingredienser & Gör så här

  • 100 g mjukt smör
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 100 g hackad choklad
  • Topping och dekoration:
  • 4 dl florsocker
  • 80 g mjukt smör
  • 2-3 msk mjölk
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 förp Dr. Oetker Sockermassa 250 g
  • florsocker
  • kakao
  • Dr. Oetker dekorationshjärtan

Gör så här

  1. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen omväxlande med mjölken i äggsmeten.

  2. Vänd ned hackad choklad och fördela smeten i muffinsformar, gärna ställda i muffinsplåt.

  3. Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter.
    Låt muffinsen svalna på galler.

  4. Vispa florsocker, smör, mjölk och vaniljsocker med elvisp till en slät massa.

  5. Häll frostingen i en spritspåse och spritsa små toppar på muffinsen. Spara lite frosting till att fästa spökdekorationen med.

  6. Kavla ut sockermassan. Använd florsocker som "mjölning" av kavel och bakbord. Ta ut cirklar, cirka 10 cm i diameter. Täck muffinsen med rundlarna.

  7. Vecka ihop kanterna till "spökform". Färga lite av sockermassan med kakao till ögon. Rulla små kulor och placera en liten prick vit sockermassa i mitten av "ögat". Fäst dem med frosting.

  8. Fäst dit hjärtan som mun och fluga.

Spökcupcakes