Ögontryfflar och Spindeltårta
Spindeltårta
Ingredienser
150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk Dansukker Vaniljsocker
3 msk kakao
Glasyr
25 g smör eller margarin
2 dl Dansukker Flor med chokladsmak
1/4 dl varm mjölk
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Garnering
2 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
godis
Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
Smält matfettet. Vispa ägg och rörsocker pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smeten. Tillsätt matfettet. Häll upp i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna i formen. Blanda samman margarin, flor med chokladsmak, varm mjölk och vaniljsocker till glasyren och bred över kakan. Vispa samman äggvitan och florsockret. Spritsa ut ett spindelnät över kakan. Gör en spindel av godis och sätt i spindelnätet.
Ögontryfflar
Ingredienser
200 g mörk choklad
4 msk grädde
2 dl Dansukker Florsocker
2 dl kokosflingor, gärna rostade
Garnering
200 g vit choklad
non stop
25 g mörk choklad
Smält den mörka chokladen över vattenbad. Ta bort chokladen från vattnet och rör i florsockret och grädden. Tillsätt kokosflingorna. Ställ kallt i 2 timmar.
Smält den vita chokladen över vattenbad. Forma tryffelmassan till kulor som doppas i chokladen. Låt stelna på galler. Tryck fast en non stop på varje kula. Klicka lite smält mörk choklad mitt på varje nonstop som pupill på ögat.