Ögontryfflar och Spindeltårta

Spindeltårta

 Spindeltårta

Ingredienser

150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk Dansukker Vaniljsocker
3 msk kakao

Glasyr
25 g smör eller margarin
2 dl Dansukker Flor med chokladsmak
1/4 dl varm mjölk
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
2 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
godis


Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.

Smält matfettet. Vispa ägg och rörsocker pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smeten. Tillsätt matfettet. Häll upp i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna i formen. Blanda samman margarin, flor med chokladsmak, varm mjölk och vaniljsocker till glasyren och bred över kakan. Vispa samman äggvitan och florsockret. Spritsa ut ett spindelnät över kakan. Gör en spindel av godis och sätt i spindelnätet.


Ögontryfflar

 Ögontryfflar

Ingredienser

200 g mörk choklad
4 msk grädde
2 dl Dansukker Florsocker
2 dl kokosflingor, gärna rostade

Garnering
200 g vit choklad
non stop
25 g mörk choklad


Smält den mörka chokladen över vattenbad. Ta bort chokladen från vattnet och rör i florsockret och grädden. Tillsätt kokosflingorna. Ställ kallt i 2 timmar.

Smält den vita chokladen över vattenbad. Forma tryffelmassan till kulor som doppas i chokladen. Låt stelna på galler. Tryck fast en non stop på varje kula. Klicka lite smält mörk choklad mitt på varje nonstop som pupill på ögat.

Kommentera här: