Du behöver...
Cirka 12 rulltårtsbakelser
3 ägg
1 1/2 dl socker
1 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskrydda
Fyllning
100 g mjukt smör
3 msk nutella
1 1/2 dl florsocker
skalet av 1 riven apelsin
100 g vit choklad
150 g mjukt smör
150 g philadelphiaost
250 g florsocker
Dekorering
hackade hasselnötter
12 st chokladlöv
rivet apelsinskal
Sätt ugnen på 175 grader varmluftsugn.
1. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt.
2. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och pepparkakskryddan. Sikta ner det i äggsmeten och blanda ihop med luftiga tag.
3. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen i ca 5-7 minuter.
4. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper. Pensla pappret som kakan har gräddats på med lite kallt vatten och drag bort pappret. Låt kakan svalna, gärna med långpannan över.
5. Ta fram smöret en stund innan så det är rumsvarmt. Vispa smör och nutella riktigt krämigt och fluffigt.
6. Riv en apelsin och tillsätt skalet och fortsätt vispa.
7. Tillsätt florsocker lite i taget och vispa till en fluffig smörkräm.
8. Bred ut fyllningen jämnt över kakan med hjälp av en kniv, spara lite till dekorationen sedan.
9. Rulla ihop kakan så skarven är i botten.
10. Rulla bakplåtspappret runt rulltårtan och lägg in den i frysen en kort stund. På så sätt blir det mycket enklare när du skall skära i rulltårtan och det blir mycket finare bitar.
11. Smält chokladen över ett vattenbad och låt den sedan svalna något.
12. Vispa upp smöret riktigt krämigt och tillsätt chokladen och fortsätt vispa.
13. Väg upp florsocker och tillsätt det tillsammans med philadelphiaosten och vispa det ganska länge tills att frostingen blir fluffig och len.
14. Hacka hasselnötter mycket fint.
15. Ta fram rulltårtan ur frysen. Ta lite av fyllningen och bred ett tunt lager med en smörkniv på rulltårtan så att de hackade hasselnötterna fäster på rulltårtan ordentligt.
16. Häll ut de hackade hasselnötterna på ett bakplåtspapper och rulla rulltårtan i dem så de fäster runt om rulltårtan.
17. Skär rulltårtan i 12 lika bitar och placera dem i pappersformar
18. Spritsa den
vita chokladfrostingen på bakelserna.
19. Strö över lite hackad hasselnöt på bakelserna och placera ett chokladlöv på varje bakelse och dekorera till sist med lite rivet apelsinskal.